fbpx

Enkele maanden geleden zijn we door The School IJburg attent gemaakt op Karin Bijles Centrum omdat het bij mijn dochter niet klikte daar.
Mijn dochter van 8 heeft veel problemen met rekenen gehad. Als ouders was het een frustratie omdat we met veel druk haar probeerde te helpen.
Mijn dochter werd ongelukkig; ze had geen zin in school, ze huilde veel om de gekste dingen, ze blokkeerde al heel snel als ze al het woord rekenen of huiswerk hoorde. Voor ons als ouders bracht dit veel spanning met zich mee in de relatie.
Karin Bijles Centrum werd onze redding, maar vooral die van onze dochter. Karin heeft in het eerste gesprek al haar vertrouwen gekregen.
Mijn dochter werd weer vrolijker; ze kreeg weer zin om naar school te gaan, ze huilt niet meer maar vraagt om hulp als ze iets niet begrijpt, we hebben beter contact met haar, ze maakt nu spontaan zelf haar huiswerk, haar schoolprestaties en houding zijn super veranderd (meer positief).

Aan dit geheel heeft ook de communicatie cursus, die ze gedaan heeft bij Karin Bijles Centrum, heel erg bijgedragen. Ze maakt nu zelf haar verslagen (op powerpoint!). Ze is communicatief veel sterker geworden in het zichzelf uiten maar ook in het correct weergeven wat ze bedoelt.

Wij zijn Karin Bijles Centrum ontzettend dankbaar. Ze hebben ons kind gered en helpen ons kind weer te werken/bouwen aan haar toekomst.
Hartelijk dank!

Vier jaar geleden kregen wij van de basisschool te horen dat onze kinderen achterliepen op de andere kinderen uit de klas en een HAVO/VWO advies er niet in zat. De kinderen zaten stil in de klas en als er iets werd gevraagd staken zij hun vinger niet op. Wij wonen in Zuid-Holland en zijn eerst in Zuid-Holland op zoek gegaan naar een bijlescentrum dat op zaterdag- en zondagen bijlessen gaf.

In Zuid-Holland was er niets te vinden en zo kwamen wij bij Karin Bijles Centrum in Amsterdam terecht. Wij zijn er nu heel erg blij mee dat wij toen voor Karin Bijles Centrum hebben gekozen. Het was iedere keer een uur rijden naar Karin Bijles Centrum maar wij hadden het voor over. Karin hield hier zoveel mogelijk rekening mee bij het inplannen van de tijden.

Sindsdien ging het steeds beter op de basisschool en de kinderen waren op den duur de beste leerlingen van de klas.
De kinderen waren mondige kinderen geworden en wisten op alles een antwoord te geven. De basisschool was verbaasd dat de kinderen in een korte periode het heel goed deden en de reactie was dat een HAVO/VWO er zeker in zat.
Door de extra trainingen; niet alleen rekenen en taal maar ook NIO- en Drempeltest training, Centrale eindtoets training, Communicatiecursus voor kinderen, Hoe maak ik een goed werkstuk cursus, etc. heeft ertoe bijgedragen dat de kinderen nu een VWO advies hebben gekregen.
Met Karin hebben wij nu afgesproken dat de kinderen in de zomervakantie bijlessen gaan volgen ter voorbereiding op het VWO.
Wij zijn Karin en haar crew, met name Thom, van harte dankbaar voor hun inzet.

“Ik vond het leuk. Ik heb er veel van geleerd en ik had aardige juffen die het heel goed hadden uitgelegd. Daardoor kon ik het beter en door het te oefenen. Voor de cursus kon ik me soms niet goed concentreren en was ik er niet altijd bij met mijn gedachten en dankzij de cursus wel en ik voel me er zelfverzekerder door.”
Jayden Autar

“Wij wilden onze zoon Jayden zo goed mogelijk klaarstomen voor zijn laatste jaar op de basisschool en de overstap straks naar het VO. Derhalve hebben wij hem opgegeven voor de drie daagse communicatie cursus die werd aangeboden door Karin Bijles Centrum. Hier volgt onze zoon sinds drie jaar bijlessen. Een van de belangrijkste uitgangspunten van de cursus was om te leren om er echt ‘te zijn’. Daarnaast gingen ze aan de slag met diverse (concentratie) oefeningen waarmee ze handvaten kregen om b.v. een boodschap duidelijk over te brengen of te ontvangen. Veel ook in visuele vorm door uit te beelden, tekenen of te kleien (dit werkt heel goed bij onze zoon).
Het doeltreffender en vollediger leren communiceren maakt ook dat de zelfverzekerdheid groeit. Allemaal aspecten die ons enorm aanspraken. Ondanks dat het ons in eerste instantie best zwaar en intensief leek (3 hele dagen, na net twee weken vakantie te hebben gehad), kunnen we niet anders zeggen dan dat dit heel goed is bevallen. Doordat de opzet van de cursusgroep kleinschalig is kon er volledig worden gericht op de individuele cursisten waarbij tevens afwisselend de cursisten met elkaar moesten (samen)werken om zo van elkaar te leren. Wij denken dat onze zoon hier veel van heeft opgestoken en we ervaren zelf verschil in zijn dagelijkse manier van communiceren. Ontzettend veel dank aan de docenten van Karin Bijles Centrum. Jayden vond jullie allemaal ontzettend aardig en fijn om mee te werken!”
Aartie Soekhoe

“Hij heeft er met veel enthousiasme en plezier aan deelgenomen! Ik merkte gelijk verschil in zijn wording en houding (mij aankijken i.p.v. naar de grond of  ergens anders), super goed!”
Opmerking van een ouder na voltooiing van de communicatiecursus van haar zoon.

“Ik vond het leuk en ik heb heel veel dingen geleerd; dat we moeten luisteren naar anderen.”
Deelnemer communicatiecursus, 14 jaar.

“Ik heb geleerd dat als iemand iets raars of grappigs zegt, dat ik dan niet ga lachen. En dat je moet luisteren naar anderen. Je moet ook niet reageren als je commentaar krijgt.”
Deelnemer communicatiecursus, 12 jaar

“Ik heb veel geleerd. Ik weet nu wat ik moet doen als ik reageer op anderen en hoe ik rustiger kan praten.”
Deelnemer communicatiecursus, 12 jaar.

“Ik vond het leuk. En ik heb geleerd hoe ik beter kan zeggen wat ik wil. En dat ik moet luisteren en dan pas antwoord geven. En dat ik niet moet lachen als ik iemand aankijk.”
Deelnemer communicatiecursus, 11 jaar

“Onze kinderen waren teruggetrokken in de klas om antwoord te geven maar nu niet meer. Na de cursus communicatie zijn ze mondiger geworden. Ze denken eerst na over wat ze zeggen en hoe ze het moeten zeggen, ze bouwen hun zinnen veel beter op. In onze tien minuten gesprekken op school hebben wij van de juffen te horen gekregen dat de kinderen met sprongen vooruit zijn gegaan in hun mondelinge taalgebruik.”

“In december 2015 hebben wij onze vier kinderen de communicatiecursus bij jullie laten volgen. Wij zijn zeer tevreden over dat wij toen ervoor hebben gekozen.
De kinderen waren voorheen in de klas teruggetrokken en dat merkten wij ook thuis. Zij waren in de klas verlegen en bang om vragen te stellen en antwoord te geven. Zij waren bang om voor “dom” aangezien te zullen worden. Letterlijk gezegd ze durfden niet. Spreek- en boekenbeurten gingen ook niet goed.
Nu gaat het veel beter. Dit heeft de school ook opgemerkt. Zij luisteren nu beter en kunnen daardoor hun antwoorden goed formuleren, zonder te aarzelen. Ook stellen zij nu hun vragen zonder angst. De vrees om voor “dom” aangezien te worden, is weg. Zij communiceren nu veel gemakkelijker. Dit merken wij ook thuis en vooral als zij met anderen (vrienden en familieleden) in gesprek zijn.
Onze dank is groot.”

“De communicatie cursus heeft de kinderen heel goed gedaan.
A. en S. zijn meer gaan praten; praten in die zin dat zij beter luisteren en een passend antwoord geven. Dit vinden de ouders van A. en S. ook.
M. en K. doen het ook beter.
Conclusie: De cursus heeft de kinderen op weg geholpen om beter te luisteren, gedachten te vormen en een goed antwoord op vragen te geven. In ieder geval ik ben er erg blij mee.
Het is het geld waard.”

Schrijf je in voor onze Nieuwsbrief!

Openingsdagen- en tijden

In de schoolvakanties zijn wij ook open!

Bijles (beide locaties):
maandag: 15:00 – 20:00
dinsdag: 15:00 – 20:00
woensdag: 13:00 – 20:00
donderdag: 15:00 – 20:00
vrijdag 15:00 – 20:00
zaterdag: 09:30 – 18:30
zondag: 09:30 – 18:30
Huiswerkbegeleiding (Oost):
woensdag: 14:00 – 18:00
vrijdag: 15:00 – 18:00
Groepslessen in Oost:
woensdag: 14:00 – 18:00
vrijdag: 15:00 – 18:00
zaterdag: 10:00 – 12:00
© Copyright - Karin Bijles Centrum