• Van “begrijpend” lezen naar begrijpen wat je leest
  • Individueel programma op eigen niveau
  • Vanuit het eigen niveau, in overzichtelijke stappen, naar het gewenste niveau
  • Bewezen onderwijsmethode en beproefde lesmaterialen
  • Alle niveaus tot en met groep 8
  • Ook aandacht voor het leren zelf
  • Begrijpend lezen wordt leuk en veel gemakkelijker!
  • Ook rekenen wordt makkelijker, door het vele gebruik van verhaaltjessommen

Veel leerlingen hebben moeite met begrijpend lezen en dus met het begrijpen van teksten. Ze vinden het vaak moeilijk om de aandacht bij het lezen te houden, vinden de tekst saai, vaag of niet interessant. Het gevolg is dat ze de vragen die erop volgen moeilijk kunnen beantwoorden. In een poging de tekst toch te begrijpen proberen ze het nog eens te lezen en nog eens, maar soms lijkt gokken dan de beste optie.
Door veel oefening en gerichte instructie aan de leerling in wat hij/zij moet doen wanneer de tekst niet duidelijk is, wordt ervoor gezorgd dat de leerling écht gaat begrijpen wat hij/zij leest.
Hierdoor zal het beantwoorden van de vragen opeens veel gemakkelijker gaan.

Hoe werkt de training?

Tijdens de intake wordt gekeken naar het niveau van de leerling, zowel het leesniveau als het niveau van begrip, om te zien op welk punt in de training de leerling gaat starten. Wat in de intake waargenomen is wordt omgezet naar een programma speciaal voor de leerling waarna hij/zij kan beginnen. In een groepje van maximaal 4 leerlingen werkt de leerling zelfstandig, op eigen tempo door de stof heen. De training is dus niet klassikaal en elke deelnemer heeft zijn eigen programma op maat. De docent biedt individuele begeleiding waar nodig.

Echt begrijpend lezen

De leerling gaat stap voor stap door de tekst heen, door afwisselend te lezen en vragen te beantwoorden die inzoomen op de tekst. Alles is gericht op het ‘in de tekst duiken’ en echt begrijpen wat er staat. En wanneer de leerling dan de vragen gaat maken die oorspronkelijk bij de tekst horen, is het begrip van de tekst inmiddels zo vergroot dat er nauwelijks nog fouten gemaakt worden.
Door deze opzet leert de leerling écht begrijpend lezen.

Het leren zelf

Tegelijkertijd is er veel aandacht voor het leren zelf. Als het moeilijker wordt, wat moet de leerling dan doen? Hoe zorgt een leerling ervoor dat ie de informatie onthoudt?
Wanneer het lijkt alsof het gewoon niet meer te begrijpen is, wat moet de leerling dan doen zodat het toch weer duidelijker wordt?
Er worden praktische instructies gegeven en de leerling krijgt steeds beter in de gaten hoe een tekst te bestuderen en echt te begrijpen.

Dit bereidt de leerling voor op de middelbare school en de rest van zijn/haar studerend leven!

Foto’s door VIP-media.nl

Neem contact met ons op voor meer informatie en inschrijven via 020-8914230 of info@karinbijlescentrum.nl

Ja! Ik schrijf mijn kind in voor de Begrijpend lezen training

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Openingsdagen en -tijden

In de schoolvakanties zijn wij ook open!

Openingsdagen en -tijden kunnen per locatie verschillen:
maandag: 09:00 – 22:00
dinsdag: 09:00 – 22:00
woensdag: 09:00 – 22:00
donderdag: 09:00 – 22:00
vrijdag 09:00 – 22:00
zaterdag: 09:00 – 18:30
zondag: 09:30 – 18:30
© Copyright - Karin Bijles Centrum