• Individueel trainingsprogramma op eigen niveau
  • Vanuit het eigen niveau, in overzichtelijke stappen, naar het gewenste niveau
  • Alle rekenstof tot en met groep 8
  • Meer rekenplezier!
  • Goede overgang naar de middelbare school
  • Ook aandacht voor het leren zelf
  • Rekenen en wiskunde worden veel gemakkelijker!
  • Bewezen onderwijsmethode en beproefde lesmaterialen

Waar leerlingen bij rekenen en wiskunde vaak de mist in gaan is de ‘voorstelling van wat getallen zijn en doen’. Het blijven getallen en er is geen koppeling met de praktijk en met de toepassing. Het blijft te abstract waardoor echt begrip niet bereikt kan worden. Het rekenen blijft een worsteling.

Door de praktische oefeningen in deze Rekentraining kan dat voorstellingsvermogen juist ontwikkeld worden, wat ervoor zorgt dat rekenen en wiskunde juist gemakkelijk kunnen worden.

Hoe werkt de Rekentraining?

Allereerst doet de leerling een instroomtoets, om te zien op welk niveau hij/zij gaat starten. Vervolgens is de leerling klaar om te beginnen en werkt hij/zij zelfstandig, op eigen tempo door de stof heen. Deelnemers aan deze training volgen in een groepje van maximaal 4 leerlingen per docent een eigen programma. De training is dus niet klassikaal en elke deelnemer krijgt een eigen programma op maat. De docent biedt individuele begeleiding waar nodig.

Compleet en efficiënt

De stof wordt stap voor stap en onderdeel na onderdeel aangeboden. Wat een deelnemer al beheerst mag worden overgeslagen. Iemand gaat pas verder met de volgende stap als hij/zij door middel van een tussentijdse toets heeft laten zien dat hij/zij het betreffende onderdeel volledig beheerst. Dus compleet maar ook efficiënt.

Er is een goede afwisseling tussen theorie en praktijk, zodat de theoretische kennis ook toegepast en gebruikt kan worden.

Het leren zelf

Tegelijkertijd is er veel aandacht voor het leren zelf. Als het moeilijker wordt, wat moet de leerling dan doen? Hoe zorgt een leerling ervoor dat ie de informatie onthoudt? Wanneer het lijkt alsof het gewoon niet meer te begrijpen is, wat moet de leerling dan doen zodat het toch weer duidelijker wordt?
Er worden praktische instructies gegeven en de leerling krijgt steeds beter in de gaten hoe hij/zij zelf kan zorgen voor begrip.

Dit bereidt de leerling voor op de middelbare school en de rest van zijn/haar studerend leven!

Foto’s door VIP-media.nl

Neem contact met ons op voor meer informatie en inschrijven via 020-8914230 of info@karinbijlescentrum.nl

Ja! Ik schrijf mijn kind in voor de Rekentraining

Dit contactformulier is gedeactiveerd omdat u weigerde de Google reCAPTCHA-service te accepteren die nodig is om alle berichten die door het formulier worden verzonden, te valideren.

Openingsdagen en -tijden

In de schoolvakanties zijn wij ook open!

Openingsdagen en -tijden kunnen per locatie verschillen:
maandag: 09:00 – 21:00
dinsdag: 09:00 – 21:00
woensdag: 09:00 – 21:00
donderdag: 09:00 – 21:00
vrijdag 09:00 – 21:00
zaterdag: 09:30 – 18:30
zondag: 09:30 – 18:30
© Copyright - Karin Bijles Centrum